BACK TO TOP

Snelle brengt nieuw album ‘Achtentwintig’ uit

Beluister ‘Achtentwintig’ via Snelle.lnk.to/Achtentwintig

Amsterdam, 17 november 2023 – De afgelopen jaren zijn voor Snelle als een achtbaan geweest, die begon met de release van zijn album ‘Vierentwintig’. De plaat werd binnen 24 uur Goud en hierop stond zijn nationale doorbraak ‘Reünie’, die op #1 in de Nederlandse Top 40 stond en meer dan 80 miljoen keer is gestreamd. Daarna volgden mega hits als ‘Smoorverliefd’ en ‘Blijven Slapen’ met Maan. Al deze bijzondere ervaringen heeft Snelle de afgelopen tweeënhalf jaar meegenomen de studio in, tijdens het maken van zijn gloednieuwe album ‘Achtentwintig’. De plaat is vanaf vandaag overal te luisteren.

Snelle heeft als artiest een enorme groei doorgemaakt, wat zich uit op de liedjes op het album. Tijdens het maken van ‘Vierentwintig’, Snelle’s leeftijd destijds, was alles nog helemaal nieuw. Inmiddels hebben Snelle en zijn team zich ontwikkeld en daarvan is ‘Achtentwintig’ het resultaat: “De muziek op dit album bestaat uit twaalf korte verhaaltjes over van alles, precies zoals ik het zelf ook leuk vind om naar muziek te luisteren. Ze passen helemaal bij wie ik de afgelopen jaren ben geworden. Eindelijk een liedje voor m’n moeder, eindelijk een beuker met Kraantje Pappie, eindelijk een Rock-achtige song met live drums. En dat allemaal met vrijwel hetzelfde team als bij ‘Vierentwintig’! Ik ben er onwijs trots op dat er mensen zijn die al sinds dat album met ons meegroeien, maar ook dat er nieuwe luisteraars zijn die ‘Achtentwintig’ opzetten!”.

Snelle heeft een aantal van de songs van ‘Achtentwintig’ al live ten gehore gebracht tijdens zijn uitverkochte ‘Thuis Bij Snelle’-concerten in het stadion van de Go Ahead Eagles in Deventer. Op de album staat de eerder verschenen song ‘Radio’, waarvoor Snelle binnen 24 uur een recordaantal bezoeken aan lokale, regionale en landelijke radiozenders bracht. Daarnaast zijn er samenwerkingen te vinden met niemand minder dan Miss Montreal, Thomas Acda, Josylvio, Jonna Fraser en Kraantje Pappie.

Signeersessies
Ter promotie van ‘Achtentwintig’ trekt Snelle op zaterdag 17 en zondag 18 november langs de Mediamarkt in Assen, Apeldoorn, Deventer, Ede en Arnhem, waar hij albums zal signeren. Kijk op Snelle’s Instagram voor het schema.

Snelle
Singer-songrapper Snelle (Lars Bos) kreeg in 2019 nationale bekendheid met zijn hit ‘Reünie’. Op 24 oktober 2019, ter ere van Snelle’s vierentwintigste verjaardag, verscheen zijn album ‘Vierentwintig’, dat binnen 24 uur Goud werd. In 2020 zette het grote succes door: met het liedje ‘Smoorverliefd’ maakte Snelle jongeren bewust van de gevaren van het gebruiken van je telefoon op de fiets. Op deze #1 hit volgde gelijk de volgende: ’17 Miljoen Mensen’ met Davina Michelle. Met al deze pakkende muziek werd Snelle in 2020 tot Spotify’s meest gestreamde artiest in Nederland bekroond. Ook in 2021 zette Snelle mooie stappen: hij won een Top 40 Award voor Beste Artiest en ontving een Edison nominatie in de categorie Pop. Zijn album ‘Lars’ kwam binnen op #1 in diverse hitlijsten en hij scoorde de monsterhit ‘Blijven Slapen’ met Maan, waarvoor ze later een Top 40 Award en een Edison Award wonnen. Dan was er ook nog de documentaire ‘Zonder Jas Naar Buiten’ op Netflix. In 2022 stond Snelle driemaal voor een uitverkocht AFAS Live in Amsterdam en rondde hij zijn uitverkochte theatertour ‘FF Tussen Ons’ af. Eind vorig jaar trok hij met zijn Lieve Jongens band door Nederland en België met zijn ‘Tot Nu Toe(r)’ en was hij wekelijks te zien als presentator bij het SBS6-programma ‘I Want Your Song’. Snelle sloot 2022 af met de ijzersterke single ‘5 voor 12’ en begin 2023 is hij wederom op TV te zien, dit keer als jurylid bij het programma ‘Ministars’. In de zomer stond hij voor een uitverkocht Go Ahead Eagles-stadion in Deventer met zijn ‘Thuis Bij Snelle’-concerten.

pastedGraphic.pngpastedGraphic_1.pngpastedGraphic_2.png

Check out our
i

Apparently we had reached a great height in the atmosphere, for the sky was a dead black, and the stars had ceased to twinkle.

WEBSHOP